OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Velkommen til skoleåret 2023/24 ved Meløy videregående skole!

Meløy videregående skole er en skole med studiesteder på Ørnes, Inndyr og Glomfjord. Vi har samlet en del viktig informasjon i dette brevet. Du finner mer informasjon om skolen og om studietilbudet på skolens hjemmeside www.meloy.vgs.no Under menypunktet «For elever» finner du også en del praktisk informasjon som vi tror kan være nyttig.

FØRSTE SKOLEDAG er mandag 21. august:

Glomfjord: Alle elevene, teknikk og industriell produksjon, elektro og helse- og oppvekstfag, møter i kinosalen i Meløy kulturhus kl. 10:15.

Ørnes: Studiespesialiserende vg1 møter kl. 08.35. Studiespesialiserende vg2 og vg3 møter 09.35. Vi møtes i kantina på studiested Ørnes.

Inndyr: Naturbruk vg 1 møter i kantina på skolen kl 09. 00. Vg 2 akva og vg 2 fiske og fangst møter i kantina kl 10. 00.

Viktig! Dersom du ikke møter fram til første skoledag, uten at dette er avtalt, mister du elevplassen til fordel for neste elev på ventelisten.

SKOLESKYSS. Elever reiser gratis med bussen inntil busskort er på plass.

Ruteopplysning: www.177nordland.no

Søknad om skoleskyss: For å ha krav på skoleskyss må avstanden mellom bosted og skole være minst 4 km. For å søke, gå inn på hjemmesiden til www.meloy.vgs.no  og følg lenken videre. NB! Elever som allerede har busskort fra ungdomskolen eller videregående, kan benytte samme kortet, men må få det oppdatert ved skolestart.

BÆRBAR PC, LÆRESTOFF, MATERIELL OG UTSTYR:

PC er obligatorisk for alle elevene ved de videregående skolene i Nordland. Når du begynner på vg1 må du inngå avtale om leie av bærbar pc, lærebøker og læremiddel.

Nordland fylkeskommune vil sende ut informasjonsbrev om PC-ordning, gratis læremiddelordning og portalen for elektronisk signering og betaling. Før skolestart vil vi sende ut SMS med brukernavn som skal benyttes i forbindelse med signering av kontrakt. SMS-en sendes til mobilnummeret som oppgis ved søking til skoleplass. Skjemaløsning for signering og betaling vil åpnes etter at SMS med brukernavn-Feide er sendt ut. Det er foresatte som skal logge seg inn og elektronisk signere på https://www.nfk.no/elevavtale  Får å få PC, må man enten velge å betale hele beløpet med en gang og få 400 kroner i rabatt, eller velge faktura som sendes ut hvert år man er elev.  

Utfyllende informasjon om signering av avtale og betaling ligger i portal som dere finner her: https://www.nfk.no/elevavtale

Elever som tidligere har benyttet seg av PC-ordningen og som ikke har rett til ny PC:

Foresatte skal også her signere avtalen "Avtale om lån av bøker, lærebøker og andre læremidler" i skjemaløsningen.

STATENS LÅNEKASSE:

Alle må søke om støtte på nett.

  • Takker du ja til skoleplassen på VIGO, finner du søknaden om stipend og lån på www.vigo.no   Du bruker da VIGO-kodene.
  • Alle kan søke på www.lanekassen.no   Her bruker du MinID-kodene til å logge på søknaden. 
  • Er du elev og har ungdomsrett, kan du søke utstyrsstipend. Dette gis uansett hvor mye foreldrene dine tjener.

Visma inSchool (VIS)

https://meloy-vgs.inschool.visma.no/

I vårt skoleadministrative system VIS, vil alle data om elever, timeplan, fravær, vurderinger etc. blir registrert. Opplæring vil bli gitt til elevene.

Med hensyn til fravær, man eleven miste vurdering om fraværet i fag overstiger 10%.

NB FORELDRE/ELEVER INNDYR:

Søndag 20. august er det møte for ALLE foreldre og elever ved studiested Inndyr. Foreldre og elever tilknyttet vg1 møter kl. 16.00. Foreldre og elever tilknyttet vg 2 møter kl. 1800.

Utstyrsliste er sendt til elevene på mail.

 

Er det noe du lurer på er det bare å ringe skolen.

Vi ser fram til skolestart og gleder oss til å bli kjent med både elever og foresatte.