OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Velkommen til skoleåret 2021/2022 ved Meløy videregående skole!

Her har vi samlet en del viktig informasjon til deg. Bare ring skolen hvis du lurer på noe. Vi hjelper deg så godt vi kan. 

Meløy videregående skole er en skole med studiesteder på Ørnes, Inndyr og Glomfjord. Vi har samlet en del viktig informasjon i dette brevet. Du finner mer informasjon om skolen og om studietilbudet på denne nettsiden. Under menypunktet «For elever» finner du også en del praktisk informasjon som vi tror kan være nyttig.

FØRSTE SKOLEDAG er mandag 23. august

  • Glomfjord: Alle elevene, teknikk og industriell produksjon, elektro og helse- og oppvekstfag, møter i kinosalen i Meløy kulturhus kl. 10:15. 
  • Inndyr: Naturbruk vg1 møter i kantina på Øya kl. 09.00, vg2 akva og vg2 fiske og fangst møter samme sted kl. 10.00. 
  • Ørnes: Studiespesialiserende vg1 møter kl. 08.35. Studiespesialiserende vg2 og vg3 møter 09.35. Vi møtes i kantina på studiested Ørnes.

Viktig! Dersom du ikke møter fram til første skoledag, uten at dette er avtalt, mister du elevplassen til fordel for neste elev på ventelisten. 
 

SKOLESKYSS:

Elever reiser gratis med bussen. Ruteopplysning: www.reisnordland.no

Søknad om skoleskyss: For å ha krav på skoleskyss må avstanden mellom bosted og skole være minst 4 km. For å søke, se denne lenken   NB! Elever som allerede har busskort fra ungdomskolen eller videregående, kan benytte samme kortet, men må få det oppdatert ved skolestart. 
 

BÆRBAR PC, LÆRESTOFF, MATERIELL OG UTSTYR

PC er obligatorisk for alle elevene ved de videregående skolene i Nordland. Når du begynner på vg1 må du inngå avtale om leie av bærbar pc, lærebøker og læremiddel.

Nordland fylkeskommune vil sende ut informasjonsbrev om PC-ordning, gratis læremiddelordning og portalen for elektronisk signering og betaling. Før skolestart vil vi sende ut SMS med brukernavn som skal benyttes i forbindelse med signering av kontrakt. SMS-en sendes til mobilnummeret som oppgis ved søking til skoleplass. Skjemaløsning for signering og betaling vil åpnes etter at SMS med brukernavn-Feide er sendt ut. Det er foresatte som skal logge seg inn og elektronisk signere på https://www.nfk.no/elevavtale I løsningen kan man betale leie av elevPC. Det gis en rabatt på 400 kroner ved betaling i portalen. De som ikke ønsker å betale i skjema ved signering, vil få faktura tilsendt en gang per skoleår.  

Utfyllende informasjon om signering av avtale og betaling ligger i portal som dere finner her: https://www.nfk.no/elevavtale

Elever som tidligere har benyttet seg av PC-ordningen: Disse elever skal sørge for at foresatte signerer avtalen "Avtale om lån av bøker, lærebøker og andre læremidler". Også denne avtalen skal signeres i skjemaløsningen.

Samtidig som elever på Vg1 får pc, så skal de registrere seg i Pocket Id, mobil-app for skolebevis. Det er ønskelig at appen «PocketId» er nedlastet og installert FØR skoleoppstart.

 

STATENS LÅNEKASSE:

Alle må søke om støtte på nett.

  • Takker du ja til skoleplassen på VIGO, finner du søknaden om stipend og lån på www.vigo.no   Du bruker da VIGO-kodene.
  • Alle kan søke på www.lanekassen.no   Her bruker du MinID-kodene til å logge på søknaden. 
  • Er du elev og har ungdomsrett, kan du søke utstyrsstipend. Dette gis uansett hvor mye foreldrene dine tjener.

 

AKSEPT FOR ELEKTRONISK VARSLING PÅ iSkole: 

Skolen benytter det elektroniske verktøyet «iSkole» til skriftlige varselbrev. For å kunne informere elektronisk trenger vi samtykke fra begge foreldre/foresatte, og vi trenger e-postadresse for begge. Skjema for å kunne motta elektronisk varselbrev er vedlagt. Ferdig utfylt skjema må tas med til skolen snarest. 
 

NB FORELDRE/ELEVER GLOMFJORD:

Søndag 22. august kl. 16.00-17.00 vil det være ansatte til stede på skolen for å informere og svare på spørsmål fra elever som er hybelboere og deres foreldre. 

NB FORELDRE/ELEVER INNDYR:

Søndag 22. august er det møte for ALLE foreldre og elever ved studiested Inndyr. Foreldre og elever tilknyttet vg1 møter kl. 16.00. Foreldre og elever tilknyttet vg 2 møter kl. 1800. 


LURER DU PÅ NOE? 

Er det noe du lurer på er det bare å ringe skolen. Vi hjelper deg så godt vi kan. Vi ser fram til å ha deg som elev ved Meløy videregående skole.

Vi ser fram til skolestart og gleder oss til å bli kjent med både elever og foresatte!

 

 

MELØY VIDEREGÅENDE SKOLE

Kjetil Fagervik

rektor  

 

Kirsti Kvehaugen                             Elea Tangstad                                                   Hanne Edvardsen

Studierektor Ørnes                         Studierektor Glomfjord                                 Studierektor Inndyr